Holly Butcher en haar levenslessen

Photo: https://www.unsipped.com/holly-butcher/

Holly Butcher postte haar advies aan de wereld, 24 uur voordat ze stierf aan kanker. Dit was haar boodschap…

“Het is een vreemd om je te realiseren dat je sterfelijk bent en dat te moeten accepteren op 26 jarige leeftijd. Het is gewoon één van die dingen die je negeert. De dagen tikken voorbij en je verwacht gewoon dat ze zullen blijven komen; Tot het onverwachte gebeurt. Ik heb me altijd voorgesteld dat ik oud, gerimpeld en grijs zou worden – waarschijnlijk ook veroorzaakt door het prachtige gezin (veel kinderen) dat ik met de liefde van mijn leven wilde stichten. Ik wil dat zo graag dat het pijn doet.

Dat is het met het leven: het is breekbaar, kostbaar en onvoorspelbaar en elke dag is een geschenk, niet een gegeven recht.

Ik ben nu 27. Ik wil niet gaan. Ik hou van mijn leven. Ik ben gelukkig… Dat heb ik aan mijn dierbaren te danken. Maar de controle is uit mijn handen.

Ik ben niet aan dit ‘briefje voor ik doodga’ begonnen omdat ik de dood vrees. Ik vind het fijn dat we meestal onwetend zijn over de onvermijdelijkheid ervan.. Behalve als ik erover wil praten en het gezien wordt als een ‘taboe’ onderwerp dat nooit zal gebeuren met één van ons… Dat is een beetje moeilijk. Ik wil gewoon dat mensen stoppen zich zo druk te maken over de kleine, zinloze stress in het leven en proberen te onthouden dat we allemaal hetzelfde lot hebben na dit alles, dus doe wat je kunt om je tijd waardig en geweldig te laten voelen, minus de bullshit.

Ik heb veel van mijn gedachten hieronder gezet omdat ik de afgelopen maanden veel tijd heb gehad om over het leven na te denken. Het is natuurlijk midden in de nacht wanneer deze willekeurige dingen het meest in mijn hoofd opkomen!

1) Die keren dat je zeurt over belachelijke dingen (iets wat ik de afgelopen maanden zo vaak heb gemerkt), denk dan eens aan iemand die echt met een probleem zit. Wees dankbaar voor je kleine probleem en zet je er overheen. Het is oké om te erkennen dat iets vervelend is, maar probeer er niet over door te gaan en de dagen van andere mensen negatief te beïnvloeden.

2) Als je dat eenmaal gedaan hebt, ga dan naar buiten en adem die frisse lucht diep in je longen in, kijk hoe blauw de lucht is en hoe groen de bomen zijn; Het is zo mooi. Bedenk hoe gelukkig je bent dat te kunnen doen – ademen.

3) Je bent vandaag misschien vast komen te zitten in het verkeer, of je hebt slecht geslapen omdat je baby je wakker hield, of je kapper heeft je haar te kort geknipt. Je nieuwe nepnagels zijn misschien afgebroken, je borsten zijn te klein, je hebt cellulitis op je kont en je buik wiebelt.

Laat al die troep gaan.. Ik zweer je dat je niet meer aan die dingen zult denken als het jouw beurt is om te gaan. Het is allemaal zo onbelangrijk als je naar het leven in zijn geheel kijkt. Ik zie mijn lichaam voor mijn ogen wegkwijnen zonder dat ik er iets aan kan doen en het enige wat ik nu wens is dat ik nog één verjaardag of kerstmis met mijn familie kan hebben, of nog één dag met mijn partner en hond. Gewoon nog één dag.

4) Ik hoor mensen klagen over hoe vreselijk hun werk is of hoe moeilijk het is om te sporten – Wees dankbaar dat je er fysiek toe in staat bent. Werk en beweging lijken zulke triviale dingen … totdat je lichaam je geen van beide meer toestaat.

Ik probeerde gezond te leven, in feite was dat waarschijnlijk mijn grootste passie. Waardeer je goede gezondheid en je goed functionerende lichaam – zelfs als het niet je ideale maat is. Verzorg het en omarm hoe geweldig het is. Maak je er niet druk om.

5) Onthoud dat er meer aspecten zijn aan een goede gezondheid dan alleen het fysieke lichaam… werk ook net zo hard aan het vinden van je mentale, emotionele en spirituele geluk. Op die manier zul je je misschien realiseren hoe onbeduidend en onbelangrijk dat stompzinnig geportretteerde perfecte social media-lichaam eigenlijk is. Nu we het er toch over hebben, verwijder elk account dat opduikt in je nieuwsfeeds en je een slecht gevoel geeft over jezelf. Vriend of niet… Wees meedogenloos voor je eigen welzijn.

6) Wees dankbaar voor elke dag dat je geen pijn hebt en zelfs de dagen dat je ziek bent door griep, een zere rug of een verstuikte enkel, accepteer dat het shit is maar wees dankbaar dat het niet levensbedreigend is en weer weggaat.

7) Minder zeuren, mensen! … En help elkaar meer.

Geef, geef, geef. Het is waar dat je meer geluk krijgt door dingen voor anderen te doen dan door ze voor jezelf te doen. Ik wou dat ik dit meer deed. Sinds ik ziek ben, heb ik de meest ongelooflijk gevende en vriendelijke mensen ontmoet en de meest attente en liefdevolle woorden en steun gekregen van mijn familie, vrienden en vreemden; meer dan ik ooit in ruil daarvoor zou kunnen geven. Ik zal dit nooit vergeten en zal voor altijd dankbaar zijn voor al deze mensen.

9) Het is vreemd om geld uit te geven aan het eind… als je stervende bent. Het is niet het moment om uit te gaan en materiële dingen te kopen die je normaal wel zou doen, zoals een nieuwe jurk. Het zet je aan het denken hoe dwaas het is dat we denken dat het de moeite waard is om zoveel geld uit te geven aan nieuwe kleren en ‘dingen’ in ons leven.

Koop eens iets aardigs voor je vriendin in plaats van een nieuwe jurk, schoonheidsproduct of sieraad voor die volgende bruiloft. Niemand geeft erom als je twee keer hetzelfde draagt. Neem ze mee uit eten, of beter nog, kook een maaltijd voor ze. Geef/koop ze een plant, een massage of een kaars en vertel ze dat je van ze houdt.

10) Waardeer de tijd van andere mensen. Laat ze niet wachten omdat je er slecht in bent om op tijd te zijn. Zorg dat je eerder klaar bent als je één van die mensen bent en waardeer het dat je vrienden hun tijd met je willen delen, en niet in hun eentje op een maat willen zitten wachten. Je zult ook respect krijgen!

11) Dit jaar heeft onze familie afgesproken om geen cadeaus te geven en ondanks dat de boom er nogal triest en leeg uitzag (ik barstte bijna op kerstavond!), was het zo leuk omdat mensen niet de druk van het winkelen hadden en de moeite hadden genomen om een leuke kaart voor elkaar te schrijven. En stel je voor dat mijn familie een cadeautje voor me zou willen kopen, wetende dat ze het waarschijnlijk zelf zouden krijgen… vreemd! Het lijkt misschien stom, maar die kaarten betekenen meer voor me dan welke impulsieve aankoop dan ook. Let wel, het was ook makkelijker te doen in ons huis omdat we geen kleine kinderen hadden. Hoe dan ook, de moraal van het verhaal- cadeautjes zijn niet nodig voor een zinvolle kerst. We gaan verder.

12) Gebruik je geld voor ervaringen… Of mis in ieder geval geen ervaringen omdat je al je geld aan materiële stomme dingen hebt uitgegeven.

13) Doe de moeite voor die dagtrip naar het strand die je maar blijft uitstellen. Dompel je voeten in het water en graaf je tenen in het zand. Maak je gezicht nat met zout water.

14) Ga de natuur in.

15) Probeer gewoon te genieten en te zijn in momenten in plaats van ze vast te leggen via het scherm van je telefoon. Het leven is niet bedoeld om geleefd te worden door een scherm en het gaat ook niet om de perfecte foto… Geniet van het moment, mensen! Stop met proberen het vast te leggen voor anderen.

Willekeurige retorische vraag. Zijn die paar uur die je elke dag besteedt aan je haar en make-up of om een avondje uit te gaan het echt waard? Ik heb dit nooit begrepen over vrouwen

🤔.

16) Sta soms vroeg op en luister naar de vogels terwijl je kijkt naar de prachtige kleuren die de zon maakt als hij opkomt.

17) Luister naar muziek… echt luisteren. Muziek is therapie. Klassieke muziek is het beste.

18) Knuffel je hond. Dat zal ik missen.

19) Praat met je vrienden. Leg je telefoon neer. Gaat het goed met ze?

20) Reis als het je wens is, doe het niet als het niet zo is.

21) Werk om te leven, leef niet om te werken.
Serieus, doe wat je hart gelukkig maakt.

22) Eet de taart. Geen schuldgevoel.

23) Zeg nee tegen dingen die je echt niet wilt doen.

24) Voel je niet onder druk gezet om te doen wat anderen een bevredigend leven vinden. Misschien wil jij wel een middelmatig leven en dat is helemaal oké.

25) Vertel je dierbaren dat je van ze houdt elke keer als je de kans krijgt en hou van ze met alles wat je hebt.

26) Onthoud ook dat als iets je ellendig maakt, je de macht hebt om het te veranderen – in werk of liefde of wat het ook mag zijn. Heb het lef om te veranderen. Je weet niet hoeveel tijd je nog op deze aarde hebt, dus verspil die niet door je ellendig te voelen. Ik weet dat dit de hele tijd gezegd wordt, maar het kan niet meer waar zijn.

Hoe dan ook, dat is gewoon het levensadvies van deze jonge meid. Neem het of laat het, het maakt mij niet uit!

Oh en een laatste ding, als je kunt, doe een goede daad voor de mensheid (en mezelf) en begin regelmatig bloed te doneren. Het zal je een goed gevoel geven met de extra bonus van het redden van levens. Ik heb het gevoel dat het iets is dat zo over het hoofd wordt gezien, aangezien elke donatie 3 levens kan redden! Dat is een enorme impact die elke persoon kan hebben en het proces is echt zo eenvoudig.

Bloeddonatie (meer zakken dan ik kon bijhouden met tellen) hielp me een jaar langer in leven te blijven – een jaar waarvoor ik voor altijd dankbaar zal zijn dat ik het hier op aarde mocht doorbrengen met mijn familie, vrienden en hond. Een jaar waarin ik enkele van de mooiste momenten van mijn leven heb beleefd.

…tot we elkaar weer ontmoeten.

Hol

Xoxo

 

Source: https://www.facebook.com/hollybutcher90/posts/10213711745460694

Vrij vertaald door Noël Van Herreweghe

Share on